Klik Klik

Monday, September 27, 2010

Jumaat lps aku ade lunch date dgn auntie biqq & auntie fara. sudah 2 hari berjanji, saja nak rosakkn diet auntie biqq. yg xpaham nye diet aje lah, napa sama2 mkn nasik? haha. elok pula pagi itu tepon aku kena barr walaupon aku dh bayar! sengaja maxis nih tau! oleh itu komunikasi diteruskan melalui ym dan email smpai la aku menerima email dari papi 'b, ape2 guna phone rumah' ok aku malu sendiri :P apedaaa tak terpikir lgsg! haha

Tidak seperti suami orang lain, sbg cth: 'weh korg jgn ckp kat laki aku kite nk g koke, kalau dia tahu dia marah! dia xbagi' .lain pula dgn papi, 'weh korg jgn ckp kat papi aku, kalu dia tahu dia NAK IKUT!' haha itu lah papi

Iye akhirnye perancangan utk bersuka ria makan bersama teman wanita tidak sepenuhnye menjadik. papi join, sami ponnn join gakk. mcm tahu2 aje mami dia xkeje and papi malas nk blk amik sami sbb dia nk terus g homedec after keje. kesannye aku la mkn tak sempurna dok nk melayan sami. borak dgn sista ntah ke mana ermm

Janji 12noon nk pick up auntie biqq, awal2 aku tepon suh turun dlm masa 10mins. walaupon opis auntie biqq berada ditgh2 golden triangle tidak menghalang kecekapan aku memandu. ehem secara berhemat ok. smpai saja ditempat yg dijanjikan aku masih xnmpak auntie biqq. nk pusing blkg opis dia mmg sori lah hari jumaat jgn geli2 nk lalu blkg opis auntie biqq mmg penuh dgn pasar lambaknye. tiap minggu auntie biqq abis duit kt situ.

'mana auntie biqq nih sami?' aku dh nk marah nih. napa xturun2? dh la aku selamba menyongket tunggu kt taxi stand. elok aku parking bersignal kt blkg harrier. xpe ape2 org tgk kete yg beso dulu hihi. papi call pon ckp dia tokleh call auntie biqq. aku dh agak nih. musti tak dia layan customer bodoh atau boss bongok dia.

Untuk menambah kan lagik perisa sakit hati aku elok pula kedengaran hon bas yg sungguh la kuat elok aje parking kt blkg kete. 'kau ape hal!?' dgn marahnye aku toleh blkg cuba nk jeling kt driver bas persiaran itu. tak nampak, cermin gelap driver pon gelap. 'banting ah nih' bisik hati aku. sami pulak elok aje kt seat dia hepi2 ewah bagusnye

Selang seminit bus tuh sedap hon aku. selang seminit juga aku toleh ke blkg. haaa panas la mcm nih! ko nak ape bukannye bus stand pon nih! aku mbebel sorg2. sami bukan paham pon. elok auntie biqq kol mengatakan dia akan turun sepantas kilat. jam sudah menunjukkn pukul 12.10 tghari. mau 5-6 kali gak la bas tu hon aku kasik tanda suh aku pegi hamboiii panas2...

Tiba2 ade ketukan di cermin co-pilot sblh sami. nmpak mamat banting meminta aku menurunkan tingkap. ha mmg pucuk dicita

'u apehal??!! nak ape? sini mana boleh parking! taxi stand laaa!!!' jerit aku keras slps menurunkn tingkat sedikit dgn muka yg aku pasti mmg tak cantek walaupn mekap aku tebal

'akak pg sana la parking, sy nak parking nak turunkn org nk mkn kejap' terkujat muka mamat tu sbb tak sangka kot aku yg cun nih bleh bertukar menjadik naga. aku kan garang orgnye

'apehal sy kena parking lain. sy tunggu org! u nk turunkn org, turunkan lah! paham ke tak ini taxi stand u tak boleh parking!!' haaa mmg nk lawan ke .. yg bangangnye slama dia kt blkg aku bukan dia block main road pon cuma aku pasti dia block jln org nk masuk ke opis auntie biqq

'ye ke tak boleh parking? tapi sy nk turun kn org kejap..'

'hello!! u lah pegi parking tmpt lain!' sumpah aku marah sbb kalu aku blah pon bukannye dia muat nk parking situ.

'akak sy mintak akak pegi depan aje bukannye suruh akak pegi ma..' terus aku tekan minyak ke dpn sikit yg sikit sgt xsmpai 2 tapak melangkah. ha mmg la ko banting! tadik ko mintak aku blah skang ko kata nk suh aku ke depan sikit?? lahabau betol lah!!

Elok dia blah auntie biqq sampai. nasib auntie biqq mmg baik la sbb aku dh lepas kn kemarahan aku kat mamat tuh haha. 'sori2 boss aku la ntah ape2' jelas auntie biqq. terus kitorg menuju ke klcc yg dekat aje tu. sempat la aku tgk kt bas persiaran tu parking kt dpn opis mana ntah masih juga di taxi stand. ntah ape2 ntah nak buat kesalahan jalan raya sama2 lah! ini suh aku berambus pulak. ceh!

4 hottie:

Biqque said...

naga? KAHKAHKAH! ye, moral of the story, nak buat kesalahan, buat je la sama2...bodoh nyer banting!

aRe' iN said...

hahaha...kak ely ni macam² la.. leh plak mekup cantek² gadooo ngn org... hehe nsb baik kak biq smpi cepat... ^-*

Ely Hasrul said...

ha la! nak buat salah sama2 lah ini nak mkn sorang pulak

ain, tak gadoh ngan org la.. cuma marah org hahaha

Drama Mama said...

huish penat i baca k...fuh fuhh...patut langgar ja kaki dia kasik sakit sikiiit. wakakkakakka

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.