Klik Klik

Monday, September 27, 2010

Memandangkan rumah ala2 nak siap, Homedec pula sedang seronok dijalankan. design it. furnish it. aku suh la papi g survey. papi plak suh aku join. tak sonok katanye. bese lah, papi kan suami yg luar biasa, dia tu pantang. asal nmpak santek sume nk amik. jadik aku nih kena la dtg skalik sbg financial controller. haha.

Sunguh penat ok. bukan penat survey harga. penat nk layan sami boy! ya allahhh dia buat convention ctr tu mcm dia punye lah!. ok kesimpulannye aku siap2 pesan kat papi:

1. survey bende basic. security system kerana aku tidak mahu grill rumah. aku xsuka. period
2. survey sistem pembentungan. eceh sukati main sebut. memandangkan wiring & plumbing penting aku suh papi awal2 settlekan hal solar molar. aku pantang air sejuk2. hot shower. filter jgn dilupa. piping buat siap2. kalu tak buat skang smpai sami nk kawin mmg tak buat.
3. kitchen cabinet. budget yg aku approved bwh 20k termasuk accesories, dapur memasak dan juga peti sejuk dua depa. (papi moncong2 sbb dia dh tergoda dgn dapur yg hebat siap ade penyedut asap dr dalam berharga 7k. sori papi. tak boleh. mengada2 mangalahkan chef!)
4. walk in wardrobe. memandangkan lemari solid wood sudah runtuh dimakan anai2, sila berikan aku lemari hebat.

tu aje syarat2 aku. mudah aje. papi ckp ape? papi ok aje. kalau dia ade duit dia bagi aje. dia kan sayang aku. jadik kalu umah aku xdek bende2 yg disebut tu maknenye dia xdek duit lah! hahaha

bagaimana pula dgn hall? bilik yg lain? toilet? dining? laundry room? ahhh guna aje ape yg ade! jgn nk peleceh2! yg penting2 aje dulu. mlm tadik aku blk papi sebok susun sume quotation, brochure dan juga resit booking

'b ini sekian2... '
'ha??? buat ape nih yanggg' kerut2 muka aku..
'nih ok nih...'
'tak boleh2..'

hahahhaa cm terbalik pulak. patut aku la yg mintak itu ini. aku nk kire blk budget. kalu ikutkn papi mmg sume dia nk serentak. sabar.. sabar.. separuh dari iman tu. pasnih rumah siap aku nk bwk auntie biqq g kawtim harga.

4 hottie:

Liz Rohaizat said...

syok la ko dah pg last week. aku x sempat. yg this week ingat nak pegi jugak tp sabtu aku dah ada hal. tinggal ahad je. tu pun belum tentu dpt pegi

kakyong said...

ely,
beli rumah kat mana tu?
tahniah... pasni dah ade rumah sendiiri

Ely Hasrul said...

tis week papi nak pg lagik..part furnish it pulak. letih aku

tengkiu kak yong. rumah beli kt bandar kinrara puchong. thn lps beli alhamdulillah dh nak siap. pasnih buat house warming kak yong dtg eh

Biqque said...

ish aku tak leh la kowtimkan utk ko, range harga lain2 hahaha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.