Klik Klik

Thursday, July 30, 2009

Bese la bila dh xkeje mula la terpikir nak buat keje ape. Iye lah kalu papi leh cover diriku yg high mentenen nih aku xkesah. Last2 aku decide nk memprektikkan keahlian tupperware aku. Cik Mas la nih! hehehehe

Dah lama dh aku nk member ngan tupperware nih, sejak bila? sejak Sami nak masuk 6bulan. bese la. dia nk start makan. cam bese aku nih yg nk bergaya xtentu pasal smpai pinggan mangkuk sudu garpu nak suap sami pon nk bergaya. nk beli sudu pon 2 jam xtau nk pilih kaler, bentuk, brand ape sume. nyiampahhhh! tapi aku tau satu perkara, aku nak bekas sami menggunakan tupperware and lock&lock aje.

Setelah mengkibab mak punye tupperware and kakak asik la delay nk belikan aku tupperware akhirnye berkat Cik Mas termakan kata2 penjual tupperware ngan aku2 skalik jadik ahli. Patu elok la ahli rm60 aje terus2 la beli set 200hengget tuh hahahahha (tapi untung wooo byk bekas dapat).

Tujuan utama Cik Mas adalah untuk kegunaan peribadi, begitu juga aku. Iye lah ape xbeshnye kalu beli dpt 20% less. Bagi insan yg kuat soping cam aku (xsekuat biqque) 20% tu amatla memanggil2 aku. Lepas tu terus aku terpikir, alang2 beli untuk diri sendiri baik la gak aku jual2 dpt la duit lebeh sket.

Papi? papi xbape bkenan sbb dia bukan suka aku buat bende2 cam nih. Tapi aku dh ckp siang2 kat dia aku bukannye nk bergiat dlm MLM, aku nk pakai utk sendiri aje patu nak jual aka tunjuk la brochure kt sapa2, kalu org berkenan, uder dpt la aku sikit. kalu takde.. xdek lah..

Jadik aku pon mengsms member dlm phonelist bgtau sapa rasa ade teringin nk tgk brochure bleh la bgtau. Patu aku pon men-upload brochure dlm website so esok2 leh la aku letak lastest product tupperware dalam nih. tapi nanti2 ek. bukan skang.

Oleh itu juga aku nak announce disini KEPADA SESIAPA YANG TERASA NAK TGK BROCHURE AND MACAM BERKENAN NK BELI SILALAH JGN MALU2 BAGITAU KAT AKU. Sementara aku xdek bende nk buat nih, bleh la kite berjumpa selain dapat membelek brochure dapat gak la layan aku borak2, maklum la aku kan xdek bende nk buat hahahaha.

Oh yea, aku nak buat party tupperware sbb aku dah lama xbuat party, aku suka melepak and paling penting aku suka makan. Korang nak dtg tak? Kalu nk dtg korg nak makan ape? alamek ckp psl mkn lapo la plak.. aisehhh

Sambung kendian

5 hottie:

Hayatie said...

pasni harus aku nampak http://tupperware2u.blogspot.com kah?hihi....cite pasal makan..aku laa ni tolak batu dengan kayu je...sume sedap!Nampak sgt kah,haha!Padahal dulu, susah betul aku nak makan sesuatu yang aku tak penah makan...

Mama-Miya a.k.a MiuMiu a.k.a "Jedi Hopeful" said...

business woman on the move ni!! GOOD LUCK EEK!!

Masayu Ahmad said...

congrat ely

wah dah jadi SAHM rupernye...

ok lah tu jual tupperware..utk suka2, at least ada benda nk buat sebelum jumpa yg betul2 serius,,,

Masayu Ahmad said...

congrat ely

dah bergelar SAHM rupenye...

jula tupperwar ok ape,,

sy pn suka koleksi tupperware

Ely Hasrul said...

hahahaha tu la buat masa nih mmg suka suki la dari xdek mende nk buat kan.. rasa nk g buat data entry plak as part timer.. sapa2 ade kontek? huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.