Klik Klik

Thursday, August 27, 2009




Cheap Cheap and Cheap!

Acar Buah Hajjah Rubiah Lubis

Masam Manis Pedas Slurrppppppp

RM8 / pack (approx weight :320g)

Leave comment/ email to order or go to dibitz

Yummie





Wednesday, August 26, 2009

Malam tadik alhamdulillah dh 4 hari berpuasa tapi walaupon balik ce kelam kabut gak sbb suka la nk cook last minute hehehehe. ape taknye dh ready sume papi ajak gak kuar g bazaar patu ade plak dia nk bende lain. Memandangkan papi ade conf miting mlm tadik dia nk terawih kat umah aje. untuk kesekian kalinye aku nak ikut.

8pm - baca buku & main lukis2 ngan sami sambil tgk oprah
8.30pm - mami + sami dah start tickle each other hehehehe. papi meeting
9pm - bergelak ketawa sambil tgk the biggest loser
9.45pm - sami nk susu buat kali ke 3 dlm masa sejam stgh
10pm - sami sleep sambil susu patu mami xleh bukak mata gak padahal nk tgk csi ny nih! papi dh abis miting time nih
12.30am - baru tersedar tapi smbung tdo dlm bilik hehehhehe
2am - bgn semayang isyak, terawih ke mana sbb tido aiseh + susukan sami
---------- - bangun susukan sami lagik and 'b dh kul 540! bisik papi laju' huh?

time tu papi terus bgn sahur secpt mungkin, aku suh papi tlg hulurkan air aje sbb sami tgh nyusu. takpe, dpt minum air pon cukup. dh abis susu ingat nk mkn kurma tapi xsempat sbb sami panggil dia nk susu lagik. aik xpuas ye sayang? sian dia.

so skang dh kemas2 dapur, pack brg sami, nak gosok baju... alhamdulillah walaupon terlewat bangun sempat jugak minum air kosong. insya allah puasa ari nih takde halangan walaupon bile pam susu tak sampai 2oz yg keluar. xpe.. insya allah cukup susu sami (padahal stok hanya dlm seminggu).

ermm nak mandi lah!

Tuesday, August 25, 2009

Paging for cakes for Raya..

Ermm mana mau order ye..
Tetiba rajin pulak minggu nih.

Last week balik kg kitorg leh siap2 beli ikan for a week. fresh &murah. so dari semalam dokla pikir nak masak ape. Patu bertambah rajin sampai subuh tadik pon mop lantai hehhehe.

Tengkiu to Sami sbb baik aje main sensorang time Mami masak. Pas nih Sami ikut terawih cam Miya ok?

note to Papi: lauk pauk sudah cukup tapi ngapa masih spend kat bazar ramadhan? hehehe
Adik

Busu proud sgt dgn adik!

Adik sungguh hebat!!

Nanti busu kasik duit raya lebeh kat adik ok?

2009 Adik start pose tapi busu yg excited

Tak sabar tunggu adik besar and cite balik cmne first day adik pose

(tak kire part adik mengamok kat bazar ramadhan sbb nk buka cepat 'mami kedekut.. adik lapar' hahahaha)

Wednesday, August 19, 2009

Kepada semua rakan taulan, besfren, bloggers, sempena kite nak menyambut bulan Ramadhan next week aku nak mintak maap la siap2 kat sume.

Ampun kan la salah silap
Halal kan makan minum
Lupakan kisah dulu
Sama2 bina hidup baru

(wahh ayatttt)

Disini juga aku nak menyatakan bahawa aku ampunkan, maapkan, halalkan sume (rasenye xdek) (kalu ade lah) yg buat salah, xpuas ati, gossip psl aku

Juga aku ingin membuat permintaan, doa2 kan lah kite sume dimurahkan rezeki, selamat sepanjang Ramadhan, puasa dan ibadah diterima dan paling penting doakan lah susu aku cukup sepanjang Ramadhan.

Memandangkan aku baru aje bekerja dan menerima gaji yg ala kadar, raya tahun ini perancangannye dia sambut secara ala kadar juga (err baju raya aku 5 pasang korg buat xtau aje la ek) tetapi insya allah jika ade rezeki ingin juga menjemput semua rakan taulan, besfren and bloggers terutamanye ibu yg menyusu (hamboi) datang ke rumah raya tahun ini untuk upacara makan2.

Paling penting sekalik, bila menyambut raya nanti jemput la aku gak dtg umah korg aku nih suka makannn terutamanye Pn. Debi kite (dambakan kari ayam, cicah ngan handmade roti jala perghhhhh), Pn. Biqque (dambakan gulai ketam, sayur campur nasik panas lelehhh), Cik Na Cik Elly (udang sambal petai pleaseeee OMG!) dan juga rakan2 bloggers yg lein terutamanya yg baru masuk umah baruuu, baru beli kete baruuuu, baru bukak kedai dobiiii, yg pakai spender baru sume tu lah! hahahahhaha

Sekian Amin...

p/s - sista i dont think i can wait until Raya, when i listed the menu i mean it! i dont care. will update date for sista's pose gath.

Friday, August 14, 2009

memandangkan umur sudah menjangkau awal 30-an, berat badan pula tidak mahu kembali ke asal (pagi tadik timbang dh 53kg hamboii cmne nk buang 2 kilo nih - kerna berat sebelum pegnen 51kg - tu sblm pegnen bukan sblm kawin wakakaka), kulit muka pula ala2 mcm nk tumbuh jerawat, rambut seperti tiada gaya lain di dunia, boobs pula kejap beso kejap kecik (penangan kuantiti susu), bhgn blkg masih seperti beyonce (papi loves it, oh semestinye, he always said 'nice ass' nigger style if u know wat i mean), tapak tgn agak memberangsangkan sbb tiap ari lumur losyen kt sami, keadaan perut tidak sesuai mata memandang sbb bersenam is my enemy dan paling menakjubkan aku asik la lapar.

ok. aku mmg kuat makan. kalu pasal mkn, sukati aku la kalu aku lapar aku mkn aje, dimana bila2 masa. sekarang tgh lapo. rasa nk mkn nasik goreng kampung pedas, tomyam puteri & telor mata. ermmm sedapnyeee.. nak sms papi la suh bungkus kan. nih skang nih kul 11.28pm papi kat sg buloh mein basketball

ckp psl makan juga, time besday aku aritu kitorg g pavilion. plan nk tgk heri potek. papi cam reluctant nk g situ sbb xtau nk mkn ape. dia nk ajak sgt g mv. memandangkan dh xsempat g pavi aje. sampai sana aku direct aje ajak mkn kt pepper lunch

'b tolong la. jgn la kat sini' bengkek aje muka papi hehehehe. as usual everytime besday aku ke besday papi kitorg musti kuar mkn. and papi suka la bwk g mkn tmpt posh2, ala bukan posh mana pon tp tmpt yg jarang kitorg pg la. thn nih papi ckp kena pass shang sbb nk save duit. xpe shang mahal gile. kalu korg suka buffet and nk spend skit aku mmg suggest ke lemon grass shangri-la. gile superpower besh.

ok meneruskan cite, papi ajak tgk restaurant lein.

'jom g atas tgk ade ape' papi ajak g level atas which is aku xbkenan sbb rasenye sume steak house aje.

'i nak nasik2, foodcourt pon xpe' hahahah saja aku nk usik papi

'nandos' usik aku lagik.. papi dh buat muka geli sbb dia xsuka nandos

'eh ade rain noodle house? dulu kt klcc' memandangkn papi xpenah mkn kt situ aku plak mmg nak nasik berlauk terus la kitorg masuk situ.

'nasik rm2.50 sepinggan wtf' sumpah aku, gile mahal la nasik sepinggan nye. ewah sejak bile pandai komplen nih

'order aje, ape2 yg u nak' hehehe papi mmg baik hehehehehe

end up kitorg order steam rice, kerabu mangga, tomyam, fried garupa & kailan and tak sangka plak portion nye byk. ha amik ko dari konon xcukup terus cam nak termuntah hahahaha ikan tu plak kalu 4 org mkn pon cukup. sedap plak tu. sume tu dgn air xsampai rm100 pon. so mmg worth it sgt2 lah.

ermmm laponye.. nanti besday papi bln 10 xsure nk bwk mkn mana. time tu dh raya. last year senang sket sbb bulan pose so byk buka pose package hehehehe. kesimpulannye aku nk stick kat kata2 debi ' i dont care' . bukan ape. aku xpandai nak berdiet. bagi org yg kurang upaya macam aku nih mmg la xbleh diet. kang IBS melanda ewahhh alasannn.

dulu pas deliver aku mmg sumpah xmo buat ape2 sbb time tu aku depress sket, so gemok ke ape ke bior aje. alhamdulillah hasil pengabdian terhadap penyusuan yg exclusive berat turun dgn sendirinye. pasnih kalu dh benti nyusu xtau la nk guna alasan ape plak hahahahaha. memandangkan aku jua suka sgt la nk pakai baju size 2 kena gak la mengawal tumbesaran badan. itu sume kendian.. yg penting skang nih aku lapar.. lapar... lapar...
Cepat plak sami t mlm nih, tag ape plak nih weh.. layan kan aje lah

1.bila kali terakhir anda cuci toilet?
tak ingat tapi minggu nih la

2.pencuci apa yg anda guna?
untuk ape? basuh toilet? aku suka guna shower foam huhuhuhu

3.dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai? kenapa?
aku xnak jawab soklan nih. sbb aku panggil cleaner wakakakakaka

4.apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
sebelum menjelang malam? tgk tv, lepak2 main ngan sami, makesure sami dh mandi and siapkn food sami

5.apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
paling simple? rasenye menu yg aku msk sume senang main campak2 jek

6. Minuman yg anda buat setiap pagi?
xbuat, minum aje soya dlm fridge

7.sebelum tido apa yg anda lakukan?
tgk tv, popok sami, sayang papi

huh beshnye hidup aku biar betol hehehehe

papi's fav


tadaa.....


video
You bet! (opss terupload gambo xikut urutan)
Last monday i turned 31 and yesterday kakak aka mami cantek turned 37 huish jgn xtau kakak looks like 17 u know.. hhehehehe




I got this lappy and card from Papi. as alwiz papi bagi card yg comel2. every year without fail. Tengkiu Papi i love u.
and yesterday kakak and i spend days together, lepak at chilis hear her ngadu she wanted coach bag and end up getting e71. hahahha after 3hrs gossiping we started pusing klcc to shop, its already 4pm baru nk shop? hamboi sempat ke?
as i'm looking for sami's baju raya sume children store kitorg masuk and xbeli ape pon. kakak decided to get herself pitera from skII (tetiba aje) sbb xmo spend kt coach. tapi before that i asked kakak to carik kedai sepit rambut. i need new getah rambut and sepit.
'masuk evita peroni dulu' ajak kakak
'u pilih, i bayar' kata kakak lagik
as usual i made my signature mulut 'taknak mahal' sambil nyumpah rega getah rmbut dlm hati
'carik aje' balas kakak buat xtau
end up kakak picked one big red rose getah rmbut for me. santek. a statement kata kakak
'tengkiu' i said
a 80 hengget getah rambut for me? tengkiu very much la kan.. balik umah sami jerit2 'flower! flower!' gaya senghau smbil tunjuk kt getah rmbut ku hahahhaha


Tuesday, August 11, 2009

Semalam genap la umur aku 31 tahun. Hamboiii mmg realiti sungguh la dh menjelang awal 30-an. Byk mende aku buat semlm tp nk cite nih dulu.. papi belikan lappy for besday

'sian u duk umah xdpt ym' kata papi

hehehhe tengkiu papi..

Thursday, August 6, 2009

Tadik elly datang..



'Na cik elly, tau la jadik fulltime mami nih kena buat mcm2 xsangka plak kena menari' ngadu aku



'apsal plak?' tanya elly pelik



'ye la sami dgr lagu aje menari.. kena la menari skalik' hahahhaa kitorg sama2 ketawa



seb beik na cik elly dtg arinih, xdek la bosan sgt. ekceli duk umah ngan sami tak bosan langsung. besh sgt. penat? bese la buat ape pon penat. lepak ngan elly



'bila skin plan nk pegnen lagik?' lebeh kurang gitu lah pertanyaan elly



aku jwb cam bese la itu ini begitu begini plan nye. mmg tak terniat pon nk pegnen lagik dlm masa setahun, dua tiga tahun nih hehehe huyuh...

tapi nih dh lps dinner and tgh nyiampah ngan stok susu yg sikit aku tetiba cam pikir baik aku pegnen sbb kompom susu aku bertambah, aku mmg caya abis ngan tanderm nursing..hishh menyimpang betol pemikiran.. huishhhh

Sunday, August 2, 2009

Aku dah berangan dah nanti masuk umah nk pakai sume kat bawah nih, ade la beberapa dlm collection.. eceh..
berminat?


Modular Mates
Garlic N all Keeper
Food Keeper



Home Basics Collection
Paling Comel - Spice Saver




































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.