Klik Klik

Tuesday, June 30, 2009

'adik napa adik xajak busu tgk transformers?' tanya aku smbil buat muka majuk


'busu kan dh tgk?' balas adik smpai buntang mata dia tercengang2


'mana adik tau?' tanya aku blk confused


'uncle ckp' cisssss


last sunday jumpa adik, dorg pg tgk kt sunway. before that aku ngan papi tgk kat klcc ari rabu kul 5ptg. hahahha punye la nk tgk awal. sian sami amik dia lambat


'best tak kak ely? bape bintang?' ain budak opis aku tnya


'5' jawab aku ringkas, 'nih abg hasrul tak sabo2 nk tgk GI Joe ngan Harry Porter, GI Joe tu dia mmg minat byk patung dia simpan' sambung aku cite kat bebudak opis


"Ha??? GI Joe tu kartun ke?' tanya ain terbuntang mata gak la..


'eh ye la cam transformers tu' terang aku


'HA????????????? kartun gak ke??? ' hahahah time nih aku terlupe yg zaman dorg xsama ngan zaman aku dgn kata lain kitorg nih dh tua sgt la hahhahahaha


tu blum aku tnya pasal smurf, gaban, moroe attack sume. kompom xtau. Sebenarnye xsabo nak tgk Heri Potek tapi papi xajak ponnn ciss.. jap lagik nk check movie time.

Oh yea, aku tgk transformers dua kali wakakakkakaka

Thursday, June 25, 2009

Sami sungguh la petah bercakap sekarang. Samade kite paham ke idak, dia tetap akan mengomel. Yg geramnye dia masih xboleh nk panggil kitorg heheheh lucu. Dia hanya bleh sebut A, O & U aje vocal E ngan I tak lepas lagik

'MA...MI' aku try ajar dia

'MA...MAY' sami membalas hehehhehe

'PA...PI' ajar ku lagik

'DA..DA..' tunjuk sami kearah papinye hahahhahahaha

skang bile dia tgk gambo baby kt mamipoko tu xabis2 'ba..bae' bae pronounce as 'bay'. ok la tak lama lagik pandai la tuh. skang dia dh bleh sebut PA..PAE..

Jadik pada hari bapa sedunia ahad lepas, aku nk bawak papi mkn dimsum kesukaan tapi tak sempat and papi buat xkesah aje mkn kat mana, last2 sbb nk mkn dekat2 kitorg pon cubak la mkn kat Fiske Restaurant kat AU. Dah lama nk mkn situ sbb dh bertahun kedai tu bertahan smpai skang.. sedap sgt ke..

End up mkn situ bleh la diratekan sebagai 3 bintang keseluruhan
Service - Cekap 5 bintang (makanan minuman sampai dlm masa 5-15min after order secara berturutan, xke hebat tuh)
Food Presentation - 5 bintang sbb menariks perhatian
Harga - 5 bintang sbb berpatutan, xmahal ok, mahal sket aje dr makan kt puteri
Food? - errr 3 bintang sbb Papi nye sauce kureng disituuu jadik sbb rasa memainkan peranan utama jadik mmg la 3bintang keseluruhan
Hepi Papi's day Papi! Tengkiu I Love U!



sate nye mmg sedep!

john dory.. ikan dori la senang cite hehehehe

Thursday, June 18, 2009

video
video
After 1/2hr baru la kitorg balik hehhee

Wednesday, June 10, 2009

Jumaat ini kitorg akan berlepas ke Singapura untuk menghadiri satu lagik jemputan perkahwinan rakan yg boleh digelar besfren. Uncle Man kite. Alhamdulillah, tak sangka juga sampai jodoh Man. Jika bulan lps kite pg wedding kat Bandung, bulan ini dikota singa yang conversion rate nye rm1=s$2.42 cis disitu..

Man? kitorg kenal Man time zaman jahiliyah lagik. Tak silap tahun 2003 gitu. Man selalu datang KL untuk bercuti dan kitorg la yg jadik hostnye. Man yg kitorg kenali sgt la baek hati, wise & lucu orgnye. Setelah bertahun Man berkunjung ke KL tiba masa kitorg ke sana pula, tidak sangka Man mmg great host.

Pada tahun 2007 kitorg nak kawin, Man musti la dijemput dan tidak disangka pula dia yg time tu baru tuko profession dan tiada cuti sanggup dtg dr Singapura ke Sekinchan, Sekinchan okk untuk menghadiri majlis nikah kitorg patu abis aje nikah ceremony yg jatuh hari jumaat tu, beliau terus pulang ke tanahair pada mlm tu juga menaiki bas. Jadik kalu dia kawin mmg gatal la kalu kitorang tak datanggg.

Tapi mmg spesel la majlis kawin Man sbb Sami dh boleh jalan, so kompom tambah sonok. Semoga perkahwinan Man ngan tunangnye - Yati bahagia selamanye..

Nanti kan gambo kawin next week.

Tuesday, June 2, 2009

Last week:

Monday 25th May - Submit EPF Form to apply withdrawal

'process 2-3 minggu ye dik, insya allah kalau takde ape2. Biasa seminggu lebeh dah dapat tapi akak ckp 2-3 minggu la ye, nanti kite hantar surat'

Tuesday 26th May - waiting, xaspect ape2 (walaupon org ckp seminggu dah bleh dpt)

Wednesday 27th May - Approved (Gile cekap)

Thursday 28th May - Duit Clear kat account

Friday 29th May - Kitorg baru perasan duit ade

Monday 1st June - Dapat surat dari EPF mngatakan permohonan telah diluluskan pada Rabu 27hb.

Gile hebat. Bravo! Kudos

This week:

Semalam gak kitorg g I&P bayo belen down payment

Tuesday 2nd June - Pikiran tenang tapi dok berangan nk renovate umah cis

Tengkiu EPF.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.