Klik Klik

Sunday, April 26, 2009

Ikea

Ari nih kitorg pegi Ikea. Main point nye nak carik hadiah untuk Heru & Patra. Mmg xdek idea langsung. Reason nak beli kat Ikea sbb kt Bandung xdek Ikea. Tu je. Dah pening2 kitorg belikan dorg frame. Sama aje dedua. Hehehehe lega

Hotdog

Patu cam bese aku tingin la hotdog ikea tapi cam bese gak ramainye la org beratur. Papi mmg malas la tgk line tu ajak g 1901 aje. Petama lagik sedap, kedua dia tensen sbb bila dh beli & bayar barang ikea dh xbg org naik atas dgn barang yg dibeli tadik. Papi nak mkn meatballs xdpt la..

Italian Rice? Risotto

Sempat la singgah cold storage kat ikano, utk kali ke 5 kitorg kecewa sbb dah pg C4 wangsamaju, Giant bukit antarabangsa, Tesco ampang, Cold Storage great eastern & ikano plak xjumpak la ape yg kite panggil italian rice. aku la panggil gitu sbb aku nak sgt masak risotto sdr.. cis.. marahnye..

1901 - great

Then kitorg g mkn 1901 kt the curve. nih pon mendatangkn bengkek gak sbb kata set ade hotdog, air oren ngan mashie. aku bukan nak sgt mashie tu tapi nk suap kt sami. Alih2 mashie xdek patu dorg tolak rm2. patu siap regular xdek ade great aje.. tambah rm2 disitu.

Tesco - Mutiara Damansara

Haaaa... bila dh xjumpak rice tu kitorg g tesco dgn niat nak beli bahan nk masak tomyam and riki2 kalu ade beras kt situ.. xdek gak tapi dpt la beli barang masaknye kecuali mushroom.. ade aje xkena.. patu sampai la sami nk susu siap tunjuk2 breast aku nih..

'i g nursing room, xtau kt mana nak carik jap' aku bgtau papi sbb dia nk bayo dah

'i pon xtau.. xdek sign.. nnti u kol' jawab papi

mmg kalu ikutkn xdek sign baby room langsung tapi aku tuju gak kt toilet mana tau dlm toilet tu ade space ke ape or kt luar2 tu ade tmpt duduk ke. tiada. patu ramai la plak pakcik2 duduk kt situ.. aku pon dgn perasaan nak hangin patah balik pg kat cashier counter

'dik.. ade baby room tak kat sini?' tanya aku kat adik cashier tu..

'ha? ape dia kak?' tanya adik tu smbil kerut muka

'baby room, ade tak?' aku xckp nursing room sbb slalu ramai yg xdek anak xtau.. patu nak ckp changing room pon kang lagik panjang pertanyaan

'xtau la kak, saya tak tau' jawab adik tuh

'ha? xtau kat tesco nih ade baby room ke tak?' tanya aku smbil memberi pandangan tajam. nada sore dh naik nih.. tapi aku terus blah sbb malas nk bazir masa. BODOH! keje kat tesco tapi xtau ade baby room ke tak. ke dia xtau baby room tu ape?

aku terus jln selang 2 kaunter tnya lagik kat adik pakai tudung plak

'dik ade baby room tak kat sini?' mintak2 dia paham la kan..

'ha? ape tu?' skalik dia toleh kt aku bukan adik nih.. akak yg xbape cun

'baby room' aku ckp dgn jelas

'ape tu xpaham' kerut minah nih smbil buat muka

'bilik bayi, bilik baby.. nak bagi susu.. tuka diaper.. bilik baby.. ade?' aku dh keras sket la sore totally bangang nih..

'manade' dgn attitude capital A siap buat muka, muka tu sebijik cam sial, siap nada ckp tu mcm aku nih tau tapi buat2 xtau patu sebok2 tanya dia..

bahbi arr ko jawab mcm nih..

tesco mutiara damansara xdek baby room/changing room/nursing room xpe lagik tapi ko jawab dgn muka mencebik, cara ckp mcm aku nih bukan pelanggan mmg bahbi la ko kan.

Nih la yg dinamakan TAK ALERT.

BODOH NYE TESCO MUTIARA DAMANSARA NIH.


BAHBI


BODOH


BAHBI

end up aku susu sami kat kusi yg tesco dgn baik atinye letak kt luar2 cashier counter tu.. (tu blum lagik tgh susu ade minah arab nih dtg mintak aku ketepi nak duduk situ, tu lagik satu bahbi)

so sesapa nak ke area sana. hanya The Curve, Ikea & Ikano aje ye ade baby room nih. Bangunan ape sblh the curve tu? tu pon xdek. jgn la nk susah2 carik. tu aku belum rate kan tuh baby room kt tiga2 tempat nih..

mmg aku nak buat list


note: bagaimana pon itu bukan la pengalaman paling buruk psl baby room nih. ade lagik teruk jadik kat aku tapi esok2 la bila aku senang aku cite..

eeeiiiii

Friday, April 24, 2009

Sami nih mmg tau. Mami tau la sami xsuka susu dalam botol. Everyday mami doa, mami pesan minum susu byk sikit. Mmg la mami lega sbb skang sami kuat mkn kat nursery. Ye la kawan ramai. Tapi mami xsuka bila teacher ckp sami suka amik botol susu baby lain (yg isinye air kosong). Betol ke? Makesure sami xminum susu baby lain tau. Susu lain tu susu lembu dgn kata hebatnye susu formula. Mami taknak perlekehkn susu formula sbb mami pon minum susu tu gak masa kecik dulu. Tapi kalu sami teringin mami kasik la bile sami dah benti minum susu mami.

Dr. Kumari ckp berat normal baby setahun, 3 kali ganda berat masa lahir, jadik sami umur setahun patutnye berat 9.36kg tapi sami punye berat cuma 8.5kg. Dr. Kumari ckp ok xdek ape problem, sami sihat je tapi mami risau gak la sbb sami xkuat susu masa kat nurseri. Mami pam susu mcm nak mati. Mami stress kalu pam xbanyak. Mami browse internet everday carik info, carik support utk exclusive breastfeeding nih tapi sami mcm main2 aje kalu minum susu dalam botol. Iye, mami tak marah. Mami xkesah bangun malam2 susukan sami every 2hrs kadang every 1 hr tapi kat nurseri byk la skit susunye.

Minggu nih everyday sami abiskan sebotol aje sehari. sebotol botol mlo tu = 5oz. hamboii the rest of the day? mkn & minum air kosong ke? Mami lega bila blk jumpa mami sami susu xberenti TAPI kena arinih bile mami bekalkn 2 btl susu by kul 1tghari dah abis?? Kebetulan mami xsempat nk blk anta susu jadik sami kena la tunggu smpai kul 5. Memang tau! Mami geram la mcm nih. Nanti mami jumpa sami siap! Mami kiss2 sami!!!

Wednesday, April 22, 2009

When i decided to be a very hot, sexy, proud, fully breastfeed mommy, i, trial and error how to breastfeed (bf) sami in public. I tried:

1. carry pump and bottle end up to be a very bodoh idea as i need to express and pujuk sami at the same time (ye la xkuasa mamat tu nk sap susu dlm botol bile boobies mami lagik fresh & sedap) tu blum lagik having problems carry expressed milk siap ngan ice cube. cost: emosi kacau, merosakkan suasana ceria and menjejaskn hubungan ngan papi sbb muka masam bila tak dapat handle sami. muka aku la masam. papi xpenah masam muka kat aku. sori papi. ampun papi. jgn la papi kecik ati. jauh kang syurga aku

2. buy a nursing cover. yes, usefull senang & sgt sesuai TAPI bila sami semakin byk idea, dia dh start wrestle ngan cover tuh. duhhh jadik havoc la plakkkk (actually i only managed using it sekalik aje) hahahaha bese la mami mmg over suka buang duit. maybe i can donate the cover. tips: guna cover since pas pantang so baby dh get use to it. cost: rm59 xsilap xbape ingat beli kat mlo

3. hanya pegi ke tmpt yg ade nursing room. haaaaa!!!!! jgn la harap sume soping mall kt mesia nih babyfrendli ye. i can list and rate all the nursing room in KL. huh bleh gak tu. next entry. end up mmg agak bangang coz if u were at the south and the nursing room kat north hamboi larat ke nak usung anak kulu kilir? cost: mentally tensen

4. change how i used to wear. ekceli xjauh sgt la style aku dari dulu. dulu aku kuar pakai sleeveless aje. skang pakai baju diluar sleeveless hahhahahaha nampak sgt aku semulajadik seksi xsedar diri. pakai sleeveless pelbagai kaler from mng rm29 (brand sukati tapi mng tsgt selesa mng tu ok), pakai tshirt ikut size badan (aku dulu kalu buleh size xxxs.. skang i can tolerate with m). why? becoz i dont wear tudung. u can easily selak ur shirt without showing ur tayar lori tummy. also pakai nursing bra. my choice either modernmum rm88 (yes, bapak mahal anggap aje la bonus sbb xyah beli susu) (but i found one comfort brand kt kedai apetah kat ioi puchong. i bought the bra 2 for only rm69 xsilap. selesa and murah). cost: hepi and terasa hebat

5. Pektis. Pektis. Pektis. becoz we love to travel, love to go out. i have to practise to susu sami in public. Malu? xpenah terlintas. Bangga? yes sampai nak riak pon ade tapi xmo riak kang Allah marah. Tips to pektis, duduk ditempat selesa and xbape ramai org. if at restaurant just pick seat tepi dinding or secluded sket. or else ask ur hubby to cover for u. ape? xnak cover? ko nak kuar duit bli susu? baik ko cover.. hehehe xdek.. gurau aje ayat bahasa tu hehehehe

This pics taken when we were in Bukit Bendera, Penang last weekend. We are so tired and sami so sleepy. I just pic a seat and hold him with kasih sayang and here you go. He susu and rested in my arms like he's in heaven. He even susu until sleep. Ada org tengok? i dunno. i dont give a damn pon. Nak tgk sukati. nak tegur ha marilah kalu berani.. hehehehhe






6. oh yeah.. after u buang malu jauh2 and feelproud while doing it. be ready with ur fav photographer. tengkiu auntie biqque!
GOOD LUCK!
Sami mmg suka if nampak kitorg sembahyang. Alhamdulillah amin mintak2 baby mami nih rajin sembahyang. Dia suka sgt nk imitate lelagik kalu time sujud. tapi sujud dia tu akan intai kite la. tgk kite buat ape sbnrnye. Patu paling fav duduk baca doa dgn Papi.

Last saturday time kat Penang, sementara nk tunggu Asar, aku bentang la sejadah alih2 Sami yg pakai diaper aje elok aje datang and sujud hehehehhe..


video

Thursday, April 16, 2009

Mama Fiza kite suka tag orang. Kak cik tu skang suka kumpul scarf. Santek2 scarf nye. Errmm meh kite tgk rules tag nye.

The Rule:
1) A title of your hobby.
2) A brief story
3) Photos to support of course lah.
4) Tag others which you think might have an interesting hobby to share. Could be juz one person. Enuff.


Ermm..ape hobi aku skang ek? Mengumpul Fridge Magnet? Hobi ke tu? ok. 2 tahun kebelakangan nih aku gile la sgt2 kumpul fridge magnet. TAPI magnets tu kena la datang dari tempat/location. bukan magnet suka suki perhiasan tuh. Startnye papi la beli magnets byk dr melben. aku siap sound buat pe byk2 nih. bg la org sket. patu start awal kawin kitorg start melancong ke sana sini mcm org byk duit. ha tu la yg start kumpul tu.

Skang magnet banyakkkk sbb asal ade member g jalan je aku uder magnets. Dulu rajin kire, skang dh xlarat, patu byk plak magnets yg jatuh n pecah. sami pon suka ar curi magnets tu patu simpan kt tmpt mainan dia. aku dh ckp siap2 kt papi. penuh fridge lama nih nk fridge baru yg besarrr (sambil aku mendepakan tangan aku luas2). hehehhehe.

Magnets paling aku suka yg beli kat Langkawi. Kepala helang besar nak mampos. aku beli 2 satu bg biqque bab kitorg dh kerat jari bersumpah jiwa raga sapa2 pg mana2 kena bli magnets. dia slalu tunaikn janji, aku jarang sbb aku mengalami sumpahan dimana susahnye nk jumpa magnet. cis. aku ingat lg time nk beli magnet helang tu aku kol biqq smbil gelak gile bahbi. ape taknye kepala helang tu beso tapak tgn aku.

Bende paling ridiculous aku penah buat, aku suh besfren aku (my lovely sista - na cik elly) beli magnets..

'skin, KL ajak elly g London esok boleh tak??? adhoc sungguh.. ermm nak pegi tak?'

'pegi. skin nak magnet'

'ok'

Bleh tak aku suh besfren aku pg London semata2 aku nk magnets??? ahhahahahahaha. Magnets2 ku dtg dr byk tmpt. Dalam mesia dan juga luar. yg murah sampai la mahal nak mampos. mahal bile papi bli kt europe ar. tapi jgn xtau kt mesia pon mahal. ade ke menara condong teluk intan tu pon jual rm8.. hishh menci. aku mmg gile magnets. kalu Setapak ke Gombak ke ade kuarkn magnet kompom aku beli. Ingat nk beli la range Twin Tower sbb kaler lain2 dan santek tapi mahal.. satu 10 hengget.. menci..

Tak terkira magnets smpai xdpt amik gambo satu2.. cuma sila belek gambo dibawah, mak tgh potong buah tapi tgk fridge blkg mak tu.. ha tu magnets aku la sume tu.. sume letak atas kiri kanan sbb makin ke bwh makin la dicuri oleh sami. ehehhehe


Antara tempat dtgnye magnets aku.. singapore, melaka, afamosa, eye of mesia, PICC, twin towers, bukit merah lake town, redang, menara condong, penang, langkawi, krabi, vietnam, bandung, jakarta, bali, cyprus, melbourne, surfer paradise, brisbane, toowoomba, houston, pos mesia, cameron highland, bukit tinggi, hehehehe, london, holand, tokyo, hongkong, budapest dan byk lagi.. patu satu tmpt tu bukan sekadar satu tau.. satu tempat ade la 2-4 magnets lain2 bentuk hahhahaha

Kena tag orang? Sapa lagik kalu tak Biqque.. dia nye magnets sume cun2.. patu dijaga dgn baik..

P/S - jadik sesapa yg pg mana2.. jgn lupe magnets... tengkiu i lap u..

Wednesday, April 15, 2009

When sami was admitted on last September, she's the attended paed. She's superb i must say. Hanya ucapan terima kasih, kad & muffin aje yg sempat diberi kepada arwah Dr. Haliza Mohd Shafie. Takziah kepada keluarga arwah. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Al-fatihah

http://rimarhythm.blogspot.com:80/2009/03/dr-haliza-mohd-shafiehali-baby.html

sedihnye...

Tuesday, April 14, 2009

Kitorg mmg jarang la uder tomyam tapi na cik elly kata tomyam kat puteri sedap. ekceli puteri tu nama tempat mkn kat taman dagang, puteri haslizah ke ape jadah namanye tapi skang pon dh tukar nama dah. bukan puteri lagik tp ape ntah. and ye betol. tidak dinafikan bagi kami yg bukan penggemar tomyam, tomyam puteri sungguh sedap sekalik. kick ass. dah byk tmpt kitorg cubak smpai ke krabi tapi xdpt lawan puteri.

So di satu ari yg ujan lebat and sami tgh tdo, aku ngan papi sebok cuba jaya buat tomyam ala puteri. jadik? yes. sedap? yes. kick? err xbape... cm ade yg kurang cisss..

anyway, inilah hasilnye..




udang siap campak sekor2 cmtu konon mcm kt secret recipe hehehehe. telo dadar by papi. dia hebat kalu buat telo dadar.. yummiee..


perlukan ku tulis recipe nye disini?

Friday, April 10, 2009

Tag dari Mama Fiza. hamboii mcm tau2 aje aku xdek keje

RULES
>Go to your photos folder in your computer.
>Go to the 6th folder of photos.
>Go to the 6th picture in that folder.
>Put the picture on your blog and a description of it.
>Invite six friends to join the challenge.
>Link them in your blog and let them know they have been challenged!

Hahahahah biqque! bleh la aku belek2 folder gambo nih yg kuar!!! ko ingat tak gambo nih kat mana? time nih kat Chilis KLCC. kite lepak betiga tunggu si angel Nisa datang. makcik tu bese la lembab sket. Sambil tunggu tu kite bergaya la memandangkn sumenye camera freak hahahahah. Thanks Fiza, sonok gak tgk gambo2 lama. lelagik time nih biqque sungguh la comel




So i need to tag six peps?
1. biqque
2. debi
3. mama miya
4. farah
5. AD
6. famil
:p

Kena tag la today:

1. Do you think you are HOT?
Absolutely, i'm a hot mami

2. Why do you like this picture?
Hepi moment with Sami

3. When was the last time you ate pizza?
Last monday kat Porto Romano omg sedap!!

4. The last song you listen to?
Lagu nasyid dari PC intan

5. What are you doing right now besides this?
Managing emails

6. What name u prefer besides yours?
What name? huh speaking of names just got sms reminder from Ampang Puteri. huh hebaknye korg guna sms mcm nih 'apt samuel on 13-04-2009 (dr kumari) to reply type apsh drkumari masg and send to 32781' hambooiiii siap nk suh sms kompom.. by the way SAMIUL not samuel. penat aku bagi nama kat sami. for those yg question napa nama sami tu mcm tu maksudnye PENDENGAR/YANG MENDENGAR. jadik nama penuh sami - SAMIUL MALEEK tu maksudnye RAJA YANG MENDENGAR. esok2 kalu xdgr ckp xtau la...

7. People to tag
  • 1 Biqque
  • 2 Debi
  • 3 Mamamiya
  • 4 Uncle C
  • 5 Famil
8. Who is no.1?
My pervert sista
9. No.3 is having relationship with?
me if miya tak reject sami
10. Say something about no.5?
I love his recipes
11. How about no.4?
he rockss!!!
12. Who is no.2?
my magic sista. dont ask me why she looks like cina

Wahhh Mama Fiza kite bagi tag nih la. Tengkiu. I love your blog too. I loves most of freaky mamas who macam org gile ckp psl anak & breastfeeding. I bet if our mamas 30 yrs back ade blog pon dorg akan ckp psl their precious babies.
I do have fav blogs. Wanna forward this tag to my pervert sista - biqque, my magic sista - debi, my sex toy sista - sha (eventho she couldnt be bothered), my bakal besan - mamamiya (tu pon kalu miya tak reject sami), chef kite - famil (ur recipe rules) and uncle c (u rocks!!!)

Wednesday, April 8, 2009

Pada tarikh ini 6th April 2009, Isnin rasmi lah kami sebagai suami dan isteri selama 2 thn. Aminn. Last year aku dlm pantang, baru 39ari xsilap. So tahun nih plan mmg nk sambut besh2 arr. Plan nye kitorg nk pg Redang sbb dulu tour hanimun xabis. Tapi sbb aku mengalami perubahan hormon, stress and nyiampah ngan keje dgn kompeni nk lingkup, kena la kansel. So ape kitorg buat?

Ari isnin aritu kitorg amik cuti, bgn xdek le lambat sgt. anta Sami g nurseri patu g tgk movie. hehehehe. Cite pe? Fast & Furious (Laju dan Garang) sumpah. tu la yg dorg translate. Besh tak? Besh citenye. Sapa yg sukakan kete buleh la pg nonton.

'd, i lupe ar nk amik sweater' 'nnti sejuk cmne?' tnya aku smbil buat muka mngada. beselah kalu dgn papi aku nye mengada kalah anak raja. sbnrnye ttinggal dlm kete tp malas ar nk turun kan.

'xpe.. nnti u peluk la i' balas papi ringkas

Aku pon cm tsipu2 tsengih2. hish mcm budak2 bcinta plak peluk2 dlm panggung. ha bese lah kalu dah kawin sume cm malu ah.. cuba kalu tak kawin.. sume nak buat hahahaha..ingat nk cium2 dlm tuh tapi sbb cite besh xjadik ar hahahhaha. kitorg tgk movie awal kul 11.20am. end up abis movie lapo gile. aku plak sebok nk pam susu. kuar dr klcc dh kul 2.30pm amik ko. Lapar!!!

Before tuh dh set ngan papi nak mkn kat Porto Romano. kat ne tuh? dulu porto nih kat Yow Chuan skang dh alih kat Ampwalk kat jln ampang tuh sblh ngan Sucasa. Yang mngenalkn tmpt nih Kak Lynn ngan Na cik Elly. cosy and sedap. kitorg mmg suka restaurant nih. dorg serve italian food.

'porto romano salad (seafood salad je tp namanye cmtu), i dont want squid' aku tingat dulu aku mkn calamari patu aku muntah eeewwww

'its ok we put extra prawn' balas mamat tu yg bersuara husky, bagus

'mushroom soup' mintak papi smbil telan air liur

'risotto mushroom' my fav all time

'lasagna' order papi

'pizza medi...' terus mamat tu cut kitorg 'is it only 2 of u?' 'yes...' balas kitorg smbil buat muka pelik

'the pizza is big...' 'it's ok we can pack' potong aku smbil tsenyum..

Hahahahahah mamat tu xtau ke kitorg lapar hahahahhaha. Hambik kau! skalik datang sume2 tuh papi aje abiskn soup ngan lasagna.. yg lain pack pleaseeeee.. gile byk. even risotto yg ku nmpak sket tu pon abis separuh aje. patu bile tapau dpt satu bekas mcm bekas nasik ayam. huh byk la sbnrnye .... papi mkn smpai xbleh bangun. abis minum terus bayar and ajak balik aje. ingat plan pastu nk g salon, nk potong rambut nk wash, blow nak lepak2 la tp dh kenyang sgt. hahahah melampau.

Simple aje kan sambutan aniverseri kitorg? tapi bagi aku antara hari paling bahagia. bila org tnya buat ape. kitorg ckp 'pegi dating' beshnye. I love u Papi




Tuesday, April 7, 2009

Tiba2 pada ari ahad terasa nk kemas umah. Tuka setting sket kasik luas tmpt Sami nak main. Sami pon sebok nk tolong sama hehehehe..

Opsss kotak2 dlm gambo tu sila abaikn. terpaksa letak kat situ sementara sbb almari dh runtuh.
sume barang Sami alih belah sini, dekat sket xdek le dia main dpn pintu..
Meja makan alih dekat cermin aka dekat sket ngan tv ehhehehe


ok dak?











Sunday, April 5, 2009

Sami with Shasha (kakak cantek) & Abg Jarish


Besday si Jarish Farhan tu 10hb nih. aritu tnya papi nk bg ape kt adik, papi terus jwb 'ben 10' ahhahah adik spt kanak2 lein suka la kt ben 10. penah belikn tshirt kt pasar blkg opis tuh. suka dia. smlm pening kepala carik hadiah alyssa kt alpha angle patu tnampak beg sekolah ben 10. wat??? rm89.90??? bapak mahal hmmmpphh. kol kakak, she said adik br aje dpt beg sekolah spiderman. kansel. carik lein. patu pg ikea plak nk bli tilam satu lg utk sami, bleh jumpa whiteboard siap ngan stand skalik rm99. huh sesuai gile utk adik. dia mmg suka menconteng. tapi bile tgk packaging nye terus kol kakak

'eh i found adik's present already, its a whiteboard siap ngan stand but have one problem'

'ape?' tnya kakak

'kete i xmuat. kahkahakhkah'

yeah, since last Raya thn lps kitorg mmg naik Bluberi aje. lepas letgo Fucker, xdek plan pon nk beli kete lain. Punye excited smpai nk bli aje voucher ikea then suh kakak amik tapi kakak ckp dia nk check bende tu later. so later aje la. skang tgh tpikir2 lagik options besday present for 6yr old. emmmppp
Btw, shasha insisted to be called 'kakak cantek' sbb sami panggil my sis 'mami cantek' duhhh. last week masa kitorg sume kat kampung
'busu, bila sami sudah jadi abang nanti.. perut busu pon dah besa, busu nak baby boy ke girl?' tnya shasha
'errr kakak nak ape?' tnya aku balik
'kakak nak girl' jawab shasha dgn penuh harapan
'tengoklah' duhhhh


Friday, April 3, 2009



The extraordinary mama - Puan Fiza kita has awarded me with this award. Mum Of The Year Award. Huh! Layak ke? I kept thinking am i a good mother? Since Sami came into my life, i've trying, struggling siap bersumpah will love him, nurture him, provide me, protect him with/from everything lah. It's only 13mths but i felt so tired already (tendang bakul)


I think the award should be given to my mom. She's supermom like any other moms. I'm not gonna brag saying my mom is the best mom in the world coz she is and so did the other moms. what i want to say is my mom really put her highest effort to raise me and kakak and abang. The sad thing is i rarely say thank you to her. Apa la aku nih. Jap lagik nak tepon mak. I love you mak.


Also, to my kakak. everytime i went to her house i'll go to peti sejuk (no, bukan nk curi magnets. bukan juga utk mengambil makanan) but to read the notes (with funny pics - draw by shasha & jerry). the note sounded like tis:


'mommy, kakak love mommy. mommy la yg terbest skali in the world'


lebeh kurang gitu la. sweet sgt. bahagianye.


And almost everyday i'll ask myself 'is Sami hepi?' but now i know he is. no need to wait for him to write me a love note but by seeing him acting funny just to show papi and i that he's hepi. Thank you Fiza for make my day. Not for the award but for the reminder that actually i am a good mami.
Wanna see how hepi Sami?



video

Lastly i wanna forward this award to my sista - debi u r a very good fren & i bet u'll be a great mama. Also to mama miya kite, dgn pantun dari KL sampai ke Melbourne, semoga menantuku itu sihat selalu.. (buduh punye pantun)(tendang bakul)

after penat asking and surveying, i endup buying Biotherm White D-tox half range product. why? sbb mahal jadik bli la sket2 but i got 2 sets of 6-pcs sample items with 2 handbags. ok la tu (gaya saida)

i bought the serum, nite & uv cream. this morning i asked papi to buy the facial cleanser, toner & day cream. hehehehe. this new spring collection kononnye u can get the result in 5days. ek elehh yo yo oo aje. selasa depan aku xcun siap!

the reason i'm taking this drastic makeover coz i'm 31 but look like 41. huh! dah 30thn xbasuh muka. sian muka. sori. pas nih sumpah nak menjaga muka setiap ari (ye la kalu dh abis byk xkan nk tgk aje product tu...)

ermm i shud take pic for now and then. baru nmpak result. ewahh xsaba nk tunggu next week hahahaha



Wednesday, April 1, 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Klik Klik

Foot Print

 
Copyright (c) 2010 This Is Our La La Land. Design by Wordpress Themes.

Themes Lovers, Download Blogger Templates And Blogger Templates.